Mucizevi Meyve Üryani Eriği

Mucizevi Meyve Üryani Eriği
Meydan köyünde yaşayan 55 yaşındaki İrfan Özdemir, 5 yıl önce hayatını kaybeden dedesi Ahmet Özdemir’in 110 yaşına kadar yaşadığını ve dedesinin yaşadığı dönemde uzun yaşamasının sırrını soranlara ”Üryani Eriği Yemek” dediğini söylüyor. Ayrıca "Dedem her sabah bu erikten avuç dolusu yerdi. Bedeni zinde tutan bu ürün sayesinde annem 80 yaşında olmasına rağmen hala dinçliğini koruyor. Erik fidanlarını dikmemde bana yardımcı oluyor ve ilerleyen yaşına rağmen çapa yapmakta hiç zorlanmıyor.” diye de ekliyor.
Buna inanmamak elde değil çünkü Üryani Eriği tam bir B vitamini deposu ayrıca farklı lif yapısıyla bağırsakları yumuşatması, sindirimi kolaylaştırması, beden ve zihin yorgunluğunu gidermesiyle de uzmanlar tarafında tavsiye edilen bir meyve. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına ve böbreklerin çalışmasına yardımcı olan Üryani Eriği, aynı zamanda kansızlığa da iyi geliyor.
Bu inanılmaz meyve olgunlaştıktan sonra toplanıp elde tek tek kabuğu soyularak çam tahtaların kokusunu içine çekerek kurutuluyor. Kurutulmuş olarak tüketildiği gibi önceden suda bekletilerek elde edilen kıvamlı suyu içilerek veya kompostosu yapılarak da tüketilebiliyor. Pelverdesi ve pestili de yapılan Üryani Eriği her öğünde yenebilir.
Tarifler:
 
ÜRYANİ KOMPOSTOSU:
Malzemeler:
250 gr Üryani Eriği
7 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (isteğe göre artırılabilir)
İyice yıkanan erikler 7 bardak suda 1 saat kadar dinlendirildikten sonra kaynatılır. 15 dakika kısık ateşte kanatılmaya devam edilirken şekeri ilave edilir. Soğutulan komposto servise hazırdır.
 
ÜRYANİ ERİK EZMESİ:
Malzemeler:
15 adet Üryani Eriği
2 su bardağı ılık su
Erikler akşamdan yıkandıktan sonra 2 bardak su ilave edilerek sabaha kadar şişmesi  sağlanır. Eriklerin çekirdekleri çıkarılıp ezilerek sade halde tüketilebileceği gibi ezilmiş eriklere ilave edilecek 2 yemek kaşığı kepekle karıştırılarak da tüketilir.
Üryani Eriği Pestili:
Mevsiminde en iyi ürünlerden hazırlanan pestiller eriğin özünü sunar. İçerdiği bol miktarda fosfor, potasyum, magnezyum, demir mineralleri ve bol B vitamini ile yorgunluğu önler, sinir sistemini güçlendirir, sindirime yardımcı olur. İsterseniz ceviz ve bademle birlikte yeni lezzetler yaratın, dilerseniz sade yiyin ya da suyla incelterek sağlıklı doğal içeceğinizi yaratın.
Sitemizdeki üryani eriği ürünlerimiz için tıklayın.
Etiketler: üryani eriğinin faydaları, üryani eriği pestili, üryani eriği, erik kompostosu yapımı, doğal ürün
Ağustos 28, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR