Pekmezin Faydaları

Pekmezin Faydaları
Anadolu’nun eskimeyen, yoğun ve tatlı şurubu pekmezin, evlerimizde yeri bir başkadır. Pekmezin faydalarını bilirseniz, kendinizi mevsim geçişlerinde yaşanan soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan biraz olsun korumuş olursunuz. Soğuk havalar kendini göstermeye başladı. Kış aylarını, hastalık ayları olarak hatırlamak yerine sağlıklı beslenerek her mevsimin bize kattığı güzelliklerin farkına varmalıyız. Kış aylarında vücudumuzu ve direncimizi arttırmak için şifalı besinlerden yardım alırız. Bu şifalı besinlerin en başında pekmez gelir. Pekmezin, insan vücuduna birçok yararı vardır. Pekmezin bilinmeyen dünyasına doğru, güzel bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
 
Sitemizdeki pekmez ürünlerimiz için tıklayın
 
 
Pekmezin Faydaları:
Üzüm, dut, keçiboynuzu, incir, çam, şeker pancarı, elma gibi şekeri yüksek olan meyveler ezilip, kaynatılarak pekmez elde edilir. Pekmezin kendine has bir yoğun bir tadı vardı. Bu nedenle pekmezi tüketirken ve çocuklarımıza yedirirken dikkat etmeliyiz. Pekmezin içerdiği besin değeri, yapıldığı meyveye göre değişiklik gösterir. Genel olarak pekmezlerde seker bulunmaz. Kastamonu Daday’da hazırlanan Ahlat pekmezi de çok faydalıdır. Gülgillerden olan yaban armudu farklı yörelerde çördek diye biliniyor. Çok fazla yaygın olmayan ve kolay bulunmayan ahlat pekmezinin de her derde deva olacak yararları var.
 
  • İçerisinde bulunan B1, B2 vitaminlerinin yanı sıra büyük bir karbonhidrat kaynağıdır.
     
  • İçeriğindeki %80’e yakın karbonhidratın tümünü glikoz ve fruktoz halinde olması ile sindirim sisteminde parçalanmadan direkt kana geçerek, enerji verir.
     
  • İçerisinde potasyum, kalsiyum, demir, krom ve magnezyum gibi mineraller bulunur.
     
  • Pekmez, demir eksikliğiyle meydana gelen kansızlığa çok iyi gelir.
     
  • Bebeklerin ve çocukların gelişiminde de önemli bir rol oynar.
     
  • İştah açıcı özelliği vardır.
     
  • Kış aylarında tüketilen pekmez, soğuk algınlığına çok iyi gelir.
     
  • Öksürüğe iyi gelir.
     
  • Ek gıda verdiğiniz bebeklerinizin gıdalarını tatlandırmak için doğal tatlandırıcı pekmezden yararlanabilirsiniz. Böylece bebeğinizin günlük alacağı vitamin ve mineralleri karşılamış olacaktır.
     
  • Kan dolaşımını arttırarak, damar setliğini giderir.
     
  • Kemikleri güçlendirir.
     
  • Bağırsaklara ve mideye çok iyi gelir.
     
  • Tansiyonu dengeler ve kolesterolü düşürür
     
Pekmezin faydalarını öğrendikten sonra pekmez bir kez daha bizi kendisine hayran bıraktı. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta ise; Pekmezi tüketirken kararında tüketmeye özen gösterin. Özellikle her hangi bir rahatsızlığınız ya da şeker hastalığınız varsa Pekmez tüketmeden önce doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz.
 
Şifa kaynağı olan pekmezin faydaları saymakla bitmez o nedenle hem kendiniz hem aileniz için pekmezi evinizden eksik etmeyin. Doğal yollarla ve özenle hazırlanan çam, şeker pancarı, elma, üzüm ve sınırlı sayıda üretilen ahlat pekmezine http://www.iksirliciftlik.com/kategori/tumu/?ara=pekmez  ulaşabilir, dilediğiniz zaman sipariş verebilirsiniz.
 
İksirli Çiftlik ürünler bölümünde yöresel lezzetleri sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Aradığınız doğal lezzetlere ulaşmak artık hayal değil! Çocuklarınız ve aileniz için tamamen doğal ürünler kullanmak istiyorsanız sitemizdeki ürünlerden sipariş verebilirsiniz.
Sağlıklı ve mutlu günler dileriz…
Sitemizdeki pekmez ürünlerimiz için tıklayın.
Etiketler: çördük pekmezi, ahlat pekmezi, ahlat, yaban armudu, üzüm pekmezi, pekmezin faydaları, kahvaltılık ürünler, doğal beslenme, doğal gıdalar, istanbul doğal gıda satışı, doğal ürün, pekmez yapımı
Ağustos 28, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR