Siyez Bulguru Nedir, Nasıl Kullanılır

Siyez Bulguru Nedir, Nasıl Kullanılır
Siyez bulgurunu almak ve birbirinden lezzetli tariflerini denemek istiyorsanız tıklayın.
 
Siyez bulguru Türkiye’de ve aynı zamanda dünyada Fransa, Fas ve Yugoslavya’da yetişen bir bulgur türüne verilen isimdir. Ayrıca tarihine bakıldığında ilk evcilleştirilen buğday türü olduğu düşünülüyor.
 
Tiriticum Monococcum’dan elde edilen siyez bulguruna halk arasında "kaplıca” veya "kabulca” da denilmektedir. Siyez bulgurunun geçmişi 9 bin ile 10 bin yıl öncesine kadar dayandığı söyleniyor.
 
Üretimi zor ve değerli bir bulgur olduğundan Türkiye’de ve genel olarak dünyada üretiminin arttırılmasına ayrıca önem veriliyor. Kültür mirası olarak kabul edilen siyez bulguru vitamin açısından zengin ve aynı zamanda ender rastlanan bulgur türlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
 
Türkiye’de en çok Kastamonu yöresinde bolca yetiştirilen ve üretimine fazlasıyla önem verilen Siyez bulgurundan yapılan ekşili pilavı mutlaka denemelisiniz. İnsan sağlığı için yadsınamaz faydaları olan siyez bulguru ile yapılan ekşili pilav aynı zamanda İksir Resort Town’un da spesiyalleri arasında ön sıralarda yerini almaktadır.
 
SİYEZ BULGURU NASIL KULLANILIR?
 
  • Siyez bulguru genetiği değiştirilmemiş tek tahıl olma özelliğinden dolayı yüksek antioksidan özelliklerini taşır.
     
  • B1, B2B6 ve B12 vitaminlerini içerir
     
  • Protein değeri yüksek, karbonhidrat değeri oldukça düşüktür.Hamile ve çocuklar için içeriğindeki folik asitten dolayı çok faydalıdır.
     
  • Üretilirken herhangi bir işleme maruz kalmadığından besin değeri yüksektir.
     
  • Kan şekerini düşürmeme özelliğine sahiptir.
     
  • Raf ömrü diğer bulgurlara göre çok daha uzundur.
     
  • Tüm dünyada kabul edilen ve Nuh’un lezzetleri olarak adlandırılan Presidium’da Türkiye’den seçilen tek lezzet olma özelliğine sahiptir.
Siyez bulgurunu almak ve birbirinden lezzetli tariflerini denemek istiyorsanız tıklayın.
 
Etiketler: siyez bulguru, siyez bulguru nedir, siyez bulguru nasıl kullanılır, kabılca bulguru, ihsangazi siyez, siyezin faydaları, doğal ürünler, kastamonu bulgur, siyez buğdayı, kastamonu siyez, siyez buğdayı unu
Ağustos 28, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR