Sürdürülebilir Diyet

Diyet, sağlıklı beslenme, kış beslenmesi

Sağlıklı, dengeli ve bedenimize uygun beslenme konusunda artık hepimiz daha dikkatliyiz. Bu konunun yoğun bir şekilde herkesin gündemine girmiş olması hızla bozulan gıda sektörünün ve ülke olarak sağlıklı tarım ürünleri üretemememizin doğal bir sonucu. Herkesin yavaş yavaş fark ettiği bir gerçekle yüzleşiyoruz: Beslenmemize özel bir önem göstermez ve doğru gıdaları sürdürülebilir bir şekilde tüketmezsek sağlımızı kaybedeceğiz.

Peki bu farkındalıktan sonra neler yaşanıyor? Otelimiz ve çiftliğimiz sayesinde bu konulara dair binlerce insanla iletişim kurma şansımız oldu. Bu soruyu gözlemlerimizi dikkate alarak cevaplayalım.

Genelde bir sağlık sorunu yaşadıktan sonra ya da çevremizde bir kişinin yaptığı diyeti tavsiye etmesiyle,  “evet benim de buna ihtiyacım var artık sağlığım ve dış görünüşüm için bir şeyler yapmayalım” diyoruz ve kapı aralanıyor. Hoş geldiniz J  Atkins, Dukan, Ketojenik, Glisemik indeks, GAPS, Taş devri... Onlarca farklı diyet ve beslenme önerisi, birbirleriyle çelişen ifadeler, sürekli “yeni ve özel bir diyet arayışı” ve gerçekten çok iddialı,  10 günde ya da 1 ayda bedeninizi değiştirmeyi teklif eden programlar… Tüm bunlardan sonra birkaç deneme, stresli öğünler ve sürdürülemeyen bir beslenme biçimi…

Sanırım bu döngü size de tanıdık geldi. Peki ne yapmalıyız?

Eğer doktorunuzun size önerdiği, acil uymanız gereken, kalp sağlığınız ya da diyabet gibi metabolik bir sorununuzla ilgili bir diyetiniz yoksa öncelikle sakin olun, bedeninizi sarsacak bir diyeti hayatınıza sokmayın. Önerilen diyetler faydasızdır demiyoruz sadece sürdüremediğiniz diyet faydasızdır diyoruz.  Zaten bu yazının konusu da biraz da bu: Sürdürülebilir ve doğru bir beslenme için ne yapmalıyım?

Geleneksel beslenmenizi tanımak, biraz olsun mutfakta zaman geçirmek, olabildiğince sağlıklı besinleri tüketmek ve en önemlisi de tüm bunları hayatınıza adım adım taşımak.

Örneğin şu an kış aylarına yaklaşıyoruz ve bu aylarda vücut direncimizi artırmamız gerektiğini hepimiz biliriz. Yaşadığımız toplum geleneksel olarak bu konuda neler kullanmış: Çorbalar, bitki çayları, turşular ilk akla gelenler. Önerimiz şu: Bu kış hayatınıza bunları ekleyin, hoşunuza giden birkaç çorbanın nasıl yapılacağını öğrenin, gerekli malzemeleri güvendiğiniz üreticilerden alın. Bu kış yapacağınız en iyi şey düzenli bitki çayı içen, haftada birkaç öğün de olsa turşu tüketen, hoşunuza giden birkaç çorbayı yapabilen birisi olmakJ  Tek bir alışverişte bile bunlar için bir kış yetecek ürünü alabilirsiniz.  Merak etmeyin, birkaç denemeden sonra kesinlikle seveceğiniz bir çorba yapabilir, her gün yeşillik tüketmeye başlarsanız tadından hoşlanmaya başlarsınız.  Bu teklif bu kış içindi, devam edecek olursanız gelecek kış sarımsağın birçok antibiyotikten daha etkili olduğunu fark etmiş ve düzenli olarak tüketmeye başlamış olacaksınız, emin olun kokusunu engellemenin yollarını da bulacaksınız.

Her mevsim için bu tarz doğrular mevcut ve bunları sakince hayatınıza katmanız yeterli. En önemlisi de her mevsime bir önceki yılın deneyimi ile başlayacak olmanız.

Özetle sakin olun, geleneksel beslenmemize dair bildiklerinizi hayatlarınıza sokun ve bedeninizi zorlayacak hedeflerden uzak durun.

Unutmayın bedeniniz sizin için sadece bu yaz iyi görünmesini isteyeceğiniz bir şeyden çok daha özel.

 Sizin için hazırladığımız kış paketini incelemek için tıklayabilirsiniz. 

Etiketler: Diyet, sağlıklı beslenme, kış beslenmesi
Aralık 04, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR