Etli, sulu, çıtır çıtır: Enfes banduma tarifi

Etli, sulu, çıtır çıtır: Enfes banduma tarifi

Kastamonu mutfağının zenginliği hem müthiş doğasından hem de Kastamonuluların maharetli ellerinden gelir. Kastamonu mutfağının tadına doyulmaz yemeklerinin başında ise banduma gelir...

Etli, sulu hamurun ceviz ve tereyağıyla tatlandığı enfes bandumayı evinizde rahatlıkla yapabilmeniz için tarifi aşağıda paylaşıyoruz. Tam lezzetini yakalamak için ellerimizle açıp, pişirip, tam bandumalık dilimlediğimiz banduma yufkalarımızı ve Daday tereyağımızı kullanmayı unutmayın!

 

Banduma nasıl yapılır?
 

Malzemeler

 

Yapılışı

Önce hindi haşlanır. Suyu ayrı bir kaba alınır. Etler didiklenerek hazırlanır. Katlanmış yufkalar kısık ateş üzerinde kaynayan et suyuna tek tek batırılır. Bu yufkalar yanyana yağlanmış bir tepsiye bir sıra döşenir. Üzerine kızdırılmış Daday tereyağı gezdirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Onun da üzerine didiklenmiş etler yayılır. Tekrar aynı işlemler sırasıyla yapılır. Yufkalar bitinceye, bandumamız istediğimiz kalınlığa gelinceye kadar devam edilir. Bu işlem bitince bandumamız önceden ıstılmış fırına sürülür. Üzeri hafifçe kızaran banduma sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun!

 

Etiketler: banduma, tarif
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR