ORGANİK ÇAM PEKMEZİ

ORGANİK ÇAM PEKMEZİ

Çam pürleri toplandı, Organik çam pekmezimiz yeniden yapıldı! Öncelikle toplanan pürler bol su ile iyice yıkanır. Yıkanan pürler bakır kazanlara alınıp yeterli miktarda su eklenerek kaynatılmaya başlar. Yaklaşık 3-4 saatlik süreçten sonra suyunun rengi kırmızımsı renge dönecektir. Ardından ince bir tülbentle süzülerek özsuyu pürden arındırılır. Özsu tekrar bakır kazana alınıp organik elma suyu konsantresi eklenerek kıvam alana kadar kontrollü bir şekilde kaynatılır. Sıcak kapama yöntemiyle kavanozlara doldurulup 24 saat demlenmeye bırakılır. Çam pekmezi yapımı her ne kadar uzun sürse de, vücudun hemen hemen her noktasına pek çok faydası vardır.

Peki Faydaları Neler?
- Çam pekmezi, bronşit ya da astım gibi solunum rahatsızlıklarını tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda öksürük önleyici ve balgam söktürücü özellikleri de vardır.
- Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur.
- Grip ve nezle gibi sık karşılaşılan hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ortaya çıkan semptomları yok eder. Hastalık yokken kullanıldığında hastalığın ortaya çıkmasını engeller.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Bağırsaklarda enfeksiyon ve mikrop oluşmasının önüne geçer. Böylelikle sindirim problemlerini daha başlamadan çözmüş olur. Kabızlık önleyici etkisi bulunmaktadır.
- Üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşmasına engel olur.
- Solunum yolu rahatsızlarından sonra vücutta hissedilen hastalık etkilerinin ve nefes darlığının giderilmesi için de çam pekmezinin düzenli kullanımı önerilmektedir.

 

 

Etiketler: ORGANİK ÇAM PEKMEZİ
Temmuz 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR