Müsellim sarma tarifi: Mayıs ayının leziz armağanı müsellim

Müsellim sarma tarifi: Mayıs ayının leziz armağanı müsellim

Havaların ısınmasıyla birlikte doğanın sunduğu armağanlar da değişiyor! Bizler Daday'daki İksirli Çiftlik'te hodan (ıspıt), madımak, taze ısırgan, kıvırşık otu ve müsellimle birlikte cincile mantarları toplamaya başladık bile! Dilerseniz siz de bize katılıp ve keyifli bir konaklamanın yanı sıra gerçek bir üretim deneyimini bizlerle birlikte yaşayabilirsiniz! Detaylı bilgi için tıklayın.

 

 

Halk arasında odan, otan, ıspıt, zılbıt, tamara, kaldırık ve hatta kaldirik gibi farklı isimlerle anılabilen hodan otunun hem tohumundan hem de gövdesinden bol bol yararlanılıyor. Biz İksirli Çiftlik'te hodan otunun hem sapından turşu yapıyoruz hem de salamura olarak saklıyoruz.

Farklı iklim koşullarına dayanıklılığı ve lezzetiyle madımak otunun ise hem yaprakları ve hem de yumuşak sapları afiyetle tüketiliyor, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor, sindirim sistemi rahatsızlıklarını rahatlatıyor.

Ancak müsellimin Kastamonu mutfağındaki ayrı yeri, müsellim sarmadan gelir. Önce alttaki müsellim sarma tarifimizi okuyun, sonra bizi arayıp bu leziz otu toplamak için bize katılın!

 

Müsellim sarma tarifi:

 

Derin bir kapta un, yumurta ve sıvı yağ, tuz ve karabiberi hamur haline gelene dek yoğurun. Elde ettiğiniz hamura soğan ve yeşillikler ilave edilerek yeniden yoğurun. Tezgâha serdiğiniz müsellim yapraklarının içine silme birer tatlı kaşığı kadar bu hamurdan koyun. Yaprakları sarma usulünde sarıp tencereye dizin.

Ayrı bir tavada Daday tereyağını kızdırın. Salça ekleyip biraz kavurun, sonrasında bir su bardağı sıcak su ekleyin. Hazırladığınız salçalı sosu tencereye dizdiğiniz müsellim yapraklarının üzerinde gezdirin. 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.

Ayrı bir kapta Taşköprü sarımsağı ile hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu sarmaların üzerine dökerek servis edin.

 

 

Afiyet olsun!

Etiketler: Müsellim sarma, İksirli Çiftlik
Mayıs 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR